Hozzávalók:
(1 kg kész májashoz)

  • 30 dkg máj
  • 25 dkg fej-hús és dagadó,
  • 40 dkg tokaszalonna,
  • 1 fej zsírban megpirított vöröshagyma,
  • 1 tojás,
  • 1 csapott evőkanál só,
  • fekete bors,
  • szegfűbors,
  • szerecsendió ízlés szerint,


Elkészítése:

Ha nem marad elegendő máj ahhoz, hogy tiszta májast készítsünk, a máj egy részét fejhússal vagy dagadóval helyettesíthetjük. A májat a zsírban megfuttatott vöröshagymával megpirítjuk és kihűtjük. A fejhúst puhára főzzük, kicsontozzuk. A tokaszalonnát és dagadót gyengén megabáljuk. Amikor valamennyi kihűlt, kétszer megdaráljuk. Hozzáadjuk a nyers tojást, a sót és a fűszereket és összekeverjük. Bélbe töltjük, abáljuk, jól lehűtjük, és egy nap múlva hideg füstön gyengén megfüstöljük.